Снимка Jirka.h23, уикипедияОт 15 януари в Чехия започва ваксинирането на хората

...
Снимка Jirka.h23, уикипедияОт 15 януари в Чехия започва ваксинирането на хората
Коментари Харесай

От 15 януари в Чехия започва ваксинирането на хората над 80 години

Снимка Jirka.h23, уикипедия

От 15 януари в Чехия стартира имунизирането на хората на възраст над 80 години, съобщи през днешния ден министър председателят Андрей Бабиш пред телевизия " Прима ", съобщи ТАСС.  " От 15 януари хората на възраст над 80 години ще могат да си създадат ваксина против ковид. Става дума за към 400 хиляди души ", посочи Бабиш. Стана ясно по кое време в Чехия стартира имунизирането на възрастните хора. 

От февруари ще могат да се имунизират и останалите поданици на Чехия. За да бъдат имунизирани, ще е належащо да бъдат регистрирани в специфичен указател на здравното министерство. Специалисти дефинират реда на слагане на ваксини. Най-напред имунизирани ще бъдат хората с хронични болести и здравните служащи, борещи се на първа линия с ковид.

Премиерът Бабиш предвижда, че акцията по имунизиране в Чехия ще продължи девет месеца, като акцентира, че държавното управление ще направи всичко допустимо за ускоряването на процеса.

Чехия от 26 декември получава доставки на имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех ", с посредничеството на Европейската комисия.

Ваксинирането против вируса е непринудено и гратис. Първите ваксини в Чехия бяха сложени на 27 декември, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР